Seneste fortælling

Nicolai Koret har ansat en ny dirigent.

Valget faldt på Tommy Bülov, som i dag også er dirigent for Kolding Koret.

Udover at være korleder arbejder Tommy som organist og kantor i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld.

Tommy ser fremadrettet en interessant mulighed for både Nicolai Koret og Kolding Koret, idet de to kor eventuelt kan indøve større korværker med henblik på at give en fælles koncert.

Han begynder sit arbejde i koret ved starten af efterårssæsonen i slutningen af august.

Vi glæder os til samarbejdet med Tommy!

————————————————————————

 

Januar måned startede på en måde, som ingen af os helt havde regnet med, idet Inga (af personlige årsager) desværre har valgt at stoppe som korets leder. Hun stopper med udgangen af forårssæsonen, dvs. vi søger en ny korleder fra efterårssæsonens start.

Se stillingsopslaget her:

“Skal du være vores nye korleder?

Nicolai Koret søger ny korleder med start i august/september 2018.

Koret hører hjemme i Kolding og har eksisteret i snart 74 år. Vi hører ind under aftenskolen FOF.

Der er p.t. 35 medlemmer i koret, fordelt på 4 stemmegrupper: sopran, alt, tenor og bas. Vi øver hver onsdag fra kl. 19.00 – 21.15, og vi begynder sæsonen i slutningen af august og stopper ved den årlige generalforsamling i maj. Øveaftenerne foregår i Nicolai Kompleksets lokaler i Kolding. To gange om året afholder vi en længere korøvedag fra kl. 16 – 21, typisk en fredag.

Koret har gennem årene givet koncerter flere forskellige steder, bl.a. i mange af Koldings kirker, på Kolding Sygehus, på Godset, på Trapholt Museum – og vores årlige traditionelle forårskoncert synges altid på Nicolai Scene. I maj måned sidste år var vi på en lille koncertturné i Flensborg.

Vort repertoire er meget bredt – dog er hovedvægten lagt på danske og nordiske sange og viser, men afstikkere til andre musikgenrer kan bestemt også være en mulighed.

Vi søger derfor en korleder, som med sine faglige og sociale kompetencer på entusiastisk vis kan føre koret igennem mange dejlige øvetimer og koncerter. Vi forventer, at du aktivt vil bidrage til korets sangglæde og gode, sociale sammenhold. Vi lægger derudover vægt på, at du har erfaring med korledelse og kan planlægge og arrangere korets koncerter i samarbejde med bestyrelsen. Som korleder er du født medlem af bestyrelsen og forventes at deltage i dennes arbejde og møder. Der afholdes ca. 4 bestyrelsesmøder årligt, og møderne afholdes på onsdage forud for en almindelig øveaften.

Aflønning vil ske under aftenskolelovens fastsatte rammer.

Yderligere oplysninger kan fås hos vores nuværende korleder, Inga Lindmark, 40 95 05 05, eller hos korets formand, Poul Dahl, 53 63 69 47. Se også korets hjemmeside: www.nicolaikoret.com

Send venligst din ansøgning til Poul Dahl på poul.s.dahl@stofanet.dk senest søndag den 18. februar 2018. Samtaler forventes afholdt i uge 9.

Vi glæder os til at høre fra dig.”

————————————————————————

Onsdag den 3. januar 2018 startede Nicolai Koret sin forårssæson.

Inga har planlagt et meget spændende program til forårets koncert – så der var ingen tøven, vi gik straks i gang med både at lære nye og genopfriske gamle sange og korsatser. Det vil vi alt sammen glæde os til at fremføre – og hvem ved, måske kommer der lidt flere koncerter ind i foråret end den allerede planlagte?

Og som en glædelig begivenhed har vi også fået et nyt medlem i koret – nemlig en ny bas. Det er altid dejligt, når koret får tilført nye medlemmer. Så et stort velkommen til koret skal lyde til Lars.

————————————————————————

Her i skrivende stund (tæt på juleaften) kan vi nu se tilbage på en meget hektisk og udfordrende efterårssæson.

Onsdag den 29. november holdt vi vores første julekoncert, som foregik på Trapholt. Her sang vi i smukke omgivelser og en tæt pakket sal.

Lørdagen efter gæstede vi endnu engang Trapholt, hvor vi i forbindelse med museets årlige julemarked havde lovet at komme og synge lidt julesange. Denne gang havde vi taget opstilling i rotunden blandt alle de helt unikke designermøbler og et sted med en fantastisk akustik – så det var egentlig slet ikke så ringe.

Onsdag den 13. december sluttede vi af i Egtved Forsamlingshus. Her gav vi en fin julekoncert – desværre ikke med så mange tilhørere. Men dem, der kom, havde en god aften. Og det havde koret bestemt også.

Så nu er der blot tilbage at takke for en god sæson og ønske alle en glædelig jul og et godt nytår!

————————————————————————

Nicolai Koret er startet på en ny sæson i slutningen af august, og vi har lagt hårdt ud og allerede sunget ved 2 begivenheder i Kolding. Allerførst medvirkede vi lørdag den 9. september ved 10 års jubilæumsfesten i Nicolai Komplekset, hvor vi sang koncert på Nicolai Scene. Det var en god oplevelse med mange publikummer.

Allerede onsdagen efter – den 13. september – skulle vi synge et par numre til Kolding Kommunes Frivilligfest i Sydbank Arena. Det var et frygteligt vejr den dag, men inde i hallen var der liv og glade dage med 850 gæster, som nød en dejlig frokost og hinandens selskab og fejrede, at de alle gør en kæmpe frivillig indsats på mange fronter rundt omkring i kommunen.

Men det var helt sikkert det største publikum, som Nicolai Koret nogensinde har sunget for. Udover koret deltog også Bente Ibenfeldt og Sabina Stuke. Koret opførte Bentes og Sabinas sang “Du er mit Danmark” – og efterfølgende skulle publikum også synge sangen som fællessang.

Vi var i hård konkurrence med Johnny Reimar, men heldigvis skulle vi synge først …. 🙂  Og jeg tror, at alle havde en fin dag.

Se evt. billederne fra dagen under “Billeder”.

————————————————————————

Nicolai Koret har været på sin første udlandsturné. I weekenden 20.-21. maj 2017 drog vi af sted i højt humør til Slesvig, hvor vi skulle give koncert på Flensborg Bibliotek og deltage i højmessen i Helligåndskirken (den danske kirke) i Flensborg om søndagen.

Vi havde glædet os meget til turen. Et hårdtarbejdende turudvalg havde planlagt turen ned til mindste detalje, og alt var perfekt! Vi ankom lørdag til Jaruplund Højskole, hvor vi blev indkvarteret og fik varmet op, inden turen gik til biblioteket. Her sang vi en fin lille koncert med omkring 20 tilhørere. Ikke mange, men det var publikummer, der var meget begejstrede og selv sang godt med på fællessangene. En god oplevelse.

Eftermiddagen bød på tur til Slesvig, hvor vi under Ernsts kyndige vejledning hørte om byen, domkirken, A.P. Møller skolen og meget andet. Vi var inde at se domkirken, og vi gik tur rundt i byen i det dejlige solskinsvejr.

Og det skal lige her indføjes, at hver gang vi kom ind i bussen, så var vi blevet bedt om at finde nye pladser og nye sidekammerater. Så der blev virkelig snakket igennem, og støjniveauet nåede uanede højder!

Det fortsatte så om aftenen, da vi efter en fin middag skulle hygge os med historier og små lege. Det var virkelig en meget sjov og hyggelig aften. MEN, MEN, vi havde fået strenge ordrer på IKKE at synge “fuldemandssange” (den opmærksomme læser kan nok gætte fra hvem). Men vores kære dirigent var meget nervøs for, at vores fine stemmer skulle lide unødig skade til søndagens præludium og postludium i kirken. Og fuldt forståeligt. Men uden at gå yderligere i detaljer med aftenen, så var der nu mange, der søndag morgen hellere ville synge bas end tenor, alt og sopran!

Søndagens højmesse i kirken var rigtig fin. Efter gudstjenesten var der kaffe og kage, og denne skønne weekend sluttede af med gullaschsuppe på Hansens Brauerei, inden turen gik hjem til Kolding.

En rigtig fantastisk tur med vores dejlige kor. Måske er dette starten på en ny tradition? Det ville egentlig ikke være så tosset ……….

————————————————————————

Onsdag den 10. maj afholdt Nicolai Koret sin traditionsrige forårskoncert på Nicolai Scene.

Der kom rigtig mange for at høre på, men der var nu plads til flere. Men som Inga nævnte under velkomsten, så er vi altid afhængige af det lunefulde danske vejr. Er det for varmt, så kommer der ikke så mange. Er det for koldt – som det faktisk var tilfældet i onsdags – ja, så har mange desværre nok mest lyst til bare at blive hjemme og hygge sig i stedet for at tage ud.

Men de, der mødte op, fik en fin aften med dejlige sange fra den danske og svenske sangskat. Og i år var koret ledsaget på klaver til nogle af sangene af den dygtige pianist, Aleksandr Sass Matin. Det gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere!

Der var som vanligt fællessange på programmet, og i pausen kunne de fremmødte publikummer hygge sig med vin, sodavand og chips.

Alt i alt en dejlig forårsaften.

————————————————————————

Så er forårets koncerter kommet i gang. Og lørdag den 25. marts startede vi på Kolding Bibliotek.

Vi sang flere danske sange, der var som vanligt fællessange sammen med vores trofaste publikummer – og som afslutning på formiddagen sang vi Bente Ibenfeldts og Sabina Stukes dejlige sang “Du er mit Danmark”. Der var tale om en uropførelse, idet det var første gang, at sangen blev sunget som en 4-stemmig sats – arrangeret af korets leder, Inga Lindmark.

Der var stort bifald fra publikum og stor tilfredshed med korets udgave af sangen fra både Bente og Sabina, som selvfølgelig var til stede ved koncerten.

Korets næste projekt bliver nu at forberede forårskoncerten, som i år afholdes onsdag den 10. maj på Nicolai Scene.

———————————————————————–

December måneds julekoncerter er nu godt overstået. Og det har været 3 dejlige oplevelser – i 3 smukke kirker.

Den første julekoncert foregik i Vonsild Kirke onsdag den 7. december. Dernæst fulgte koncerten i Hejls Kirke søndag den 11. december, hvor der også var Lucia-optog med  lys og sang. Og onsdag den 14. december sluttede vi af i Simon Peters Kirken.

Alle 3 koncerter har været velbesøgt med fyldte kirker, og det er en stor tilfredsstillelse for koret, når der møder så mange borgere op, der har lyst til at høre på os.

Koncerten i Simon Peters Kirken i onsdags var ekstra speciel. For korsangere er kirken et helt fantastisk rum at synge i – det er, som om akustikken i kirken er med til at løfte stemmerne til nye højder. Og publikum kvitterede da også for vores sang med stående applaus, og så kan man som korleder og korsanger ikke forlange mere …..

Billeder fra koncerterne kan ses under “Billeder”.

Vi er nu gået på en velfortjent juleferie. Men vi starter op igen onsdag den 4. januar 2017 og er klar til nye opgaver og udfordringer – og dejligt samvær.

Er der nu nogle derude, som har lyst til at være med i fællesskabet, så kontakt Inga Lindmark og hør nærmere.

Glædelig jul og godt nytår!

———————————————————————–

Nu er Spil Dansk Ugen godt overstået.

Nicolai Koret deltog mandag den 31. oktober 2016, hvor vi udelukkende sang danske sange. I år var hovedparten af vores sangvalg af Jeppe Aakjær, da 2016 er 150-året for Jeppe Aakjærs fødsel.

Kolding Harmoniorkester og Syng dig Glad deltog også. Alt i alt en dejlig aften, hvor publikum som sædvanligt mødte trofast op.

———————————————————————–

Nicolai Koret er i fuld gang med sæsonen 2016/17.

Men vi kunne nu godt bruge lidt flere mandlige kolleger i koret – især basserne trænger til forstærkninger. Så her kommer en kærlig opfordring for at få lidt flere mænd i koret.

Det er vist ikke nogen overdrivelse, når det påstås, at der altid er mangel på modige mænd, der gerne vil synge i kor. Og det undrer vores entusiastiske dirigent, Inga Lindmark, for som hun siger, så kan musik altså noget helt unikt – nemlig at være en lise for både sjæl og krop.

Vi har endnu ikke fået fyldt helt op i herrestemmerne, og vi kunne derfor godt bruge lidt flere mænd til at danne et godt fundament for en fin og fyldig korklang. Ring evt. til  Inga Lindmark på telefon 40 95 05 05 eller til korets formand, Poul Dahl på telefon 53 63 69 47 for at høre nærmere.

Men hvis du stadig er i tvivl, så er her 10 gode grunde til, at du skal synge i kor:

  1. Du bliver glad og i godt humør
  2. Du bliver mere positiv
  3. Du får motion
  4. Du træner din stemme, så den bliver endnu bedre
  5. Du kobler af og fokuserer på det musikalske
  6. Du synger sange, du ikke anede, du ku’ li’
  7. Du glæder dig til hver eneste øveaften
  8. Du bliver medlem af et socialt team bestående af engagerede korsangere
  9. Du bliver ledet og inspireret af en dygtig og passioneret korleder
  10. Du fortryder, at du ikke meldte dig til kor for lang tid siden

Så prøv at møde op en onsdag aften kl. 19 og oplev en sangglæde og samhørighed med
os alle sammen og bliv inspireret til at yde dit bedste af en dygtig korleder. 

Vi glæder os til at se dig!

———————————————————————-

Så er Nicolai Korets forårskoncert afholdt. Den foregik onsdag den 11. maj på Nicolai Scene. Det var en skøn forårsaften – ikke kun vejrmæssigt, men også sangmæssigt.

Publikum var mødt talstærkt op – og dette blev belønnet med en dejlig aften, hvor musik og sang gik op i en højere enhed.

I år havde vi inviteret nogle unge musikere med fra Folkemusiklinjen fra MGK Syd. Folkemusiklinjen er den næste generation af folkemusikere i Danmark, og gruppen dyrker den traditionelle og moderne vestlige folkemusik. 7 talentfulde og entusiastiske unge mennesker kom og gav deres bud på, hvordan folkemusik kan lyde – og det blev en rigtig fin og medrivende oplevelse.

Nicolai Koret fik også fornøjelsen af at synge et par sange akkompagneret af de unge musikere. Derudover sang vi flere danske og svenske sange – og vi sluttede af med den nok dejligste sang af dem alle – nemlig ”Gabriellas sång” fra den svenske film ”Som i Himlen”. Her lød den i en flot 4-stemmig udgave.

Og der var selvfølgelig indlagt nogle fællessange, så også publikum fik mulighed for at lade stemmerne klinge.

Så alt i alt en fin aften, og vi kan nu gå på sommerferie og glæde os til den kommende sæson.

Se billederne nedenfor fra koncerten.

De 7 folkemusikere gi’r den gas:

DSC01065

Nicolai Koret synger alt, hvad de har lært:

DSC01055.jpg

Korets dirigent, Inga Lindmark, får overrakt blomster – og det var fuldt fortjent!

DSC01086.jpg

 

Lørdag den 5. marts 2016 gav Nicolai Koret en lille koncert på Kolding Bibliotek. Vi sang lidt flerstemmige forårssange på dansk og svensk – og derudover gav nogle af korets medlemmer deres bud på “deres bedste sang”, som vi efterfølgende sang i fællesskab med publikum.

Det var meget fornøjeligt – og vi kom langt omkring – både i Danmark, Tyskland og Skotland!

Desværre var det langt fra et fuldtalligt kor denne lørdag formiddag. En del af korets medlemmer havde lagt sig med influenza m.m., men dem, der var tilbage, gjorde virkelig deres bedste, så mon ikke de fremmødte alligevel fik en god oplevelse?

Uropførelse på Godset

Søndag den 29. november 2015 uropførte Nicolai Koret i samarbejde med solister fra Visens Venner i Kolding to koncerter.

Koncerterne var en uropførelse af ”Peters Jul”, og der var tale om en koncertfremførelse, hvor de gamle tekster af Johan Krohn havde fået nyt liv i form af melodier af Peter Lorenzen, formand for Visens Venner i Kolding.

Nicolai Korets dirigent, Inga Lindmark stod for arrangementer for blandet kor og solister til Peters melodier, og sangene blev fremført af Nicolai Koret og solisterne Peter Lorenzen, Lene Oustrup og Karen Suhr Lorenzen fra Visens Venner

Godset i Kolding dannede rammen om de to koncerter.

Det blev en fantastisk dag og en stor oplevelse for både kor og solister – og vi håber, at vores mange publikummer nød det ligeså meget, som vi gjorde.

Nedenfor lidt billeder fra dagen:

Peter stemmer guitaren inden koncertstart, juletræet pyntes under koncerten, Inga dirigerer koret under en af sangene.

DSC01270

DSC01279

DSC01276

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s